Lego gaat blokjes met braille verkopen

Geplaatst op woensdag 30 augustus 2023 @ 00:04 , 375 keer bekeken

Lego gaat blokjes met braille verkopen

Trouw Lego gaat blokjes met braille verkopen

Door Trouw/Miroslawa van der Boom

Het Deense speelgoedbedrijf Lego wil vanaf volgende maand een braillevariant van de iconische blokjes grootschalig uitbrengen. Normaal hebben Legostenen zes nopjes, maar bij deze variant komen de nopjes overeen met de cijfers en letters in het braillealfabet. Op de onderkant staat een gedrukte vertaling. De originele Legostenen kunnen daarbij prima gecombineerd worden met de brailleversie.

Drie jaar geleden werden de blokjes met braille al gratis geleverd aan scholen en instituten voor blinde en slechtziende kinderen. Met de verkoop aan een breder publiek ambieert Lego niet alleen inclusiviteit maar ook stimulering van het leervermogen. Iedereen die wil kennismaken met het brailleschrift kan dat nu op een leuke manier doen, volgens het speelgoedbedrijf.

Dat ziet de familie van de blinde zevenjarige Oliva ook, zegt haar moeder tegen Britse krant The Guardian. Het meisje verloor haar zicht door een hersentumor toen ze nog geen twee jaar oud was. "Ik kan nu met mijn zusje spelen" zegt Oliva. Het is zelfs zo'n groot succes, dat de hele familie nu braille leert via de Legoblokjes.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: